Att gå i väntans tider!

Trädgården

Brrrr – tänk att vi fick lite vinter igen! Jag längtar så oerhört mycket efter att våren ska komma! Det är jag nog inte ensam om! Inomhus växer gurk- och tomatplantorna för fullt. Dags att skola om! I växthuset har jag gjort lite vintersådd av grönsaker! Spännande att se om det blir något, det är första gången jag försöker! Persiljan hade börjat titta upp och några till frön också men så kom de där kalla nätterna. Vet inte än hur det gått!

Det finns ett virkprojekt för trädgården som jag startade förra året – skydd till de svarta regntunnorna! När jag nu skriver om det här så får jag nog se till att de blir färdiga den här vår- och sommarsäsongen!

Pågående stickning

Snart, snart är mellansonens Nordpolsfarartröja färdig! Han fyllde femtio för en vecka sedan och fick då ett foto på de delar som var färdiga, halva ärmar och liv upp till armhålorna. Nu är ärmarna färdiga och bakstycket. Återstår framstycket från ärmhålet och så monteringen. Stickningen är en njutning att hålla i händerna! Det härliga garnet flödar och påminner om en mjuk, ljummen vattenvåg. Jag stickar i en Extrafine mullfri beige merino och en tråd vit silk-mohair. Sonen önskade sig en ”smutsvit” tröja – så färgerna spelade en viktig roll vid valet av garn! Den blir faktiskt supermjuk!

Jag älskar Celia B Dackenbergs bok Kulturkoftor från 2017 där beskrivningen av Nordpolsfarartröjan finns. Här får man fantastiska berättelser tillsammans med fina stickbeskrivningar. Det här är den femte tröjan jag stickar ur den boken. Och jag slutar aldrig att fascineras av hennes djupdykningar i historien kring plaggen i boken och hennes fantastiska språk! ETT TIPS – låna boken på biblioteket och få dig några ljuvliga stunder!

Halvfärdig Nordpolsfarartröja

Snart en till familjemedlem

På några få dagar har det bestämts att familjen ska utökas – och det redan nästa söndag!

  • Share on Tumblr

Ett svar på “Att gå i väntans tider!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*