Aktiviteter 2022

Stickcafé varannan torsdag hos
Ateljé Huskroken våren 2022

Nu försvinner de flesta restriktionerna och mina stickcaféer kommer att vara digitala varannan gång och fysiska på Mötesplats Huskroken i Jakobsberg, Järfälla, varannan gång. Om det av någon anledning blir ett inställt café meddelas det på hemsidan.

Digitala stickcaféer
to 10/2, to 10/3, to 7/4, to 5/5, to 2/6 kl 18-19.30.
Länk till registreringen meddelas i Nyhetsbrev 3-7 dgr innan mötet och finns här på hemsidan.
Du ska kunna sticka eller jobba med annat textilt arbete medans vi pratar och umgås via skärmen! Vi delar med oss av erfarenhet till varandra. Det är trevligt att träffas via skärmen då vi får deltagare från hela landet och ibland från andra delar av världen.

Stickcaféer på Mötesplats Huskroken
Skimmelvägen 6, 177 39 Järfälla, ingång från baksidan!
to 24/2, to 24/3, må 18/4, to 19/5, to 16/6 kl 18-20.
Man kan köpa kaffe, te, smörgås och kaka. Butiken är öppen!
Varmt välkommen!

6 april och 5 maj Stickcafé kl 16-19
på But First Coffee, Kallhäll Centrum
Arrangör Stäkets Hantverk & Design

Välkomna på stickcafé!
Nu bjuder Stäkets Hantverk & Design och Café But first Coffee in till stickcafé i detta mysiga café.
Stäkets Hantverk & Design kommer att ha med sig utvalda varor, men det går också bra att beställa varor för leverans under kvällen. Beställ i webshoppen www.staketshantverk.com eller maila eva@staketshantverk.com.

3xull på Huset på Höjden

12 mars ”Våttova, Anna Grahn”
23 april ”Snoddar och band, Britten Dahné”
7 maj ”Krokning Eva Andersson”

Under 3 lördagar våren 2022 ordnar vi öppna aktiviteter kring den svenska ullen. De är alltså gratis. Vi håller till på Huset på höjden, ett kultur- & aktivitetshus för alla!
Under hösten 2021 hade vi också 3 träffar kring ullen och de var mycket uppskattade! Ta med en kompis och kom!
Det här är ett samarbete mellan Hemslöjdskonsulenterna i Region Stockholm (Charlotte Hellsten Husman), Stäkets Hantverk & Design (Eva Andersson), Huset på höjden (Engelbrektsvägen 47, Järfälla), Järfälla kommun och Ateljé Huskroken (jag Kicki Trodin).

Stickbio i Kallhälls Folkets Hus 20 april

Nu har STICKBION i samarbete med Kallhälls FH varit igång ett tag! Nästa bio kommer
den 20 april kl 19 och heter ”Mothering Sunday” med Olivia Colman och Colin Firth.
”En vacker vårdag år 1924 ger sig paret Niven av till förlovningslunchen för grannens son Paul och hans fästmö. Ingen vet att Paul under sju år haft ett hemligt, passionerat förhållande med Nivens unga husa Jane. Innan han måste gifta sig med en flicka ur sin egen klass sliter han sig denna dag loss för ett sista kärleksmöte med Jane. Deras tillvaro är på väg att förändras, men Jane anar ännu inte hur dagen ska komma att sätta prägel på hela hennes liv.”

Salongen släcks ner till ett behagligt ”stickljus” och vi kan njuta av filmer och att ha våra stickningar gående i händerna! Det går jättebra att ta med en vän som inte stickar för man njuter lika mycket av bion. Stickbio är ett samarbete mellan Hemslöjdskonsulenterna i Region Stockholm, Stäkets Hantverk&Design, Folkets Hus Kallhäll och Ateljé Huskroken.
Det blir den sista STICKBION i vår och vi fortsätter till hösten!

Spinnträff lördag 9 april

Det är så trevligt att ses och spinna tillsammans! Sedan några år tillbaka ordnar vi träffar för att under några timmar få njuta av att ostört få forma tråd av ull, lin eller andra fibrer. Vi började i Kallhälls Folkets Hus och har nu fortsatt att träffas på Huset på höjden i Jakobsberg, Engelbrektsvägen 47. Det är öppet hus, bara att dyka upp den tid som passar dig! Det är öppet mellan kl 12-16. Ta med egna spinnredskap. Det finns en del ull till försäljning men ta med eget material om du har. Café Ryati håller öppet och där finns mycket gott att välja på. Det här är ett samarbete mellan Hemslöjdskonsulenterna i Region Stockholm, Stäkets Hantverk & Design, Huset på höjden och Ateljé Huskroken.

Kurser
Mikrougnsfärgning söndag 22 maj Fortsättningskurs i spinning i höst

Färga garner i mikrovågsugn 22 maj kl 14-17. Under tre timmar får du lära dig grunderna i att färga ull. Nu använder vi mikrovågsugn och det går snabbt. Det är små garnmängder som passar att färga i mikron, upp till ca 25 g. Vi färgar broderigarner och små mängder av stickgarner som kan kombineras till ett par sockor, vantar eller att tex virka mormorsrutor.
Kostnad 500 kr plus material. Anmälan info@huskroken.se

En uppföljning och fördjupning från grundskurserna i spinning kommer att ordnas i början av hösten 2022 hos Ateljé Huskroken. Anmäl intresse och ställ dig på väntelistan!
Det blir ett begränsat antal platser, info@huskroken.se