Aktiviteter 2022

Stickcafé varannan torsdag

Nu rasar smittspridningen runt och därför ses vi endast digitalt via zoom till det lugnar ner sig! Vi träffas torsdagar 27/1, 10/2, 24/2 ……

Du ska registrera dig för att få en länk att logga in till mötet med
till den 27/2 använder du den här länken
https://bit.ly/3rCABiA

När ordningen är återställd och vi kan ses fysiskt igen träffas vi varannan torsdag i min lokal på Skimmelvägen 6 i Jakobsberg. Varannan torsdag ses vi på digitalt stickcafé via zoom.

Torsdag 27/1 är temat

”Tips och idéer vad man kan göra med sina restgarner”

3xull på Huset på Höjden

12 mars ”Våttova, Anna Grahn”
23 april ”Snoddar och band, Britten Dahné”
7 maj ”Krokning Eva Andersson”

Under 3 lördagar våren 2022 ordnar vi öppna aktiviteter kring den svenska ullen. De är alltså gratis. Vi håller till på Huset på höjden, ett kultur- & aktivitetshus för alla!
Under hösten 2021 hade vi också 3 träffar kring ullen och de var mycket uppskattade! Ta med en kompis och kom!
Det här är ett samarbete mellan Hemslöjdskonsulenterna i Region Stockholm (Charlotte Hellsten Husman), Stäkets Hantverk & Design (Eva Andersson), Huset på höjden (Engelbrektsvägen 47, Järfälla), Järfälla kommun och Ateljé Huskroken (jag Kicki Trodin).

Stickbio i Kallhälls Folkets Hus

Nu är det uppehåll med filmvisningen i Folkets Hus några veckor men så snart som läget ser annorlunda ut med smittspridningen så sätter vi igång med STICKBIO igen! Salongen släcks ner till ett behagligt ”stickljus” och vi kan njuta av filmer och att ha våra stickningar gående i händerna! Det går jättebra att ta med en vän som inte stickar för man njuter lika mycket av bion. Stickbio är ett samarbete mellan Hemslöjdskonsulenterna i Region Stockholm, Stäkets Hantverk&Design, Folkets Hus Kallhäll och Ateljé Huskroken.

Spinnkurs 19-20 mars

Ta chansen att lära dig förvandla olika ullfibrer till vackra garner!
Lär dig om ullens egenskaper och hur olika den är från olika fårraser!
Två dagar från kl 10-16 får du djupdyka i ullens, sländans och spinnrockens fantastiska värld!
Charlotte Hellsten Husman och Stina Wåhlmark, med många års erfarenhet av undervisning i ämnet, delar med sig av sina kunskaper!
Begränsat antal deltagare – anmäl intresse och ställ frågor
till info@huskroken.se eller ring 070 577 80 91.

Fortsättningskurs spinning

En uppföljning och fördjupning från grundskurserna i spinning kommer att ordnas senare i vår eller i början av hösten. Anmäl intresse och ställ dig på väntelistan!
Det blir ett begränsat antal platser. Samma kontakt som ovan!