Om Huskroken

Glänsande bomull från Peru, lin och mjuk gotlandsull handfärgas i vårt eget färgeri.

Jag (Kicki) har sedan barnsben älskat att sticka, väva och arbeta med textil. Miljöfrågorna har engagerat ända sedan ungdomen. ”Sedan några år tillbaka har jag fått möjligheten att förverkliga en dröm, att arbeta med textil på heltid. Det är underbart att få möjlighet att inspirera andra att skapa och arbeta med sina händer med bra material. Många besöker oss i vår butik. Man kan alltid ringa och boka en tid med oss.”

”Jag har alltid varit road av att odla. Det är spännande att få inblick i en helt ny värld, den textila. En utmaning har varit att odla färgväxter, som utan att påverka miljön negativt kan ge vackert färgade fibrer. Vi har lärt oss vilka gamla metoder, som inte är miljövänliga och vilka som är det.” Idag använder vi även syntetiska färger till våra garner. Vi har miljöprövat våra metoder och har Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval Textil för ull- och bomullsgarnerna.

I tolv år har vi bott och arbetat på södra Gotland, i Ronehamn. Där byggde vi upp verksamheten med Ateljé Huskroken med butik, färgeri och ateljé. Nu har vi flyttat närmare alla våra barn och barnbarn och bor i Järfälla sedan hösten 2011. Vi hittade ett hus som gett oss möjlighet att fortsätta med verksamheten, så välkommen till oss!

Kicki o Rolf Trodin
Skimmelvägen 6
177 39 Järfälla
Mobil. +46 70 577 80 91

e-post info@huskroken.se