Köp våra böcker om Gotländsk sticksöm

Ekoull och Gotländsk sticksöm
Ekoull och Gotländsk sticksöm

Ekoull och gotländsk sticksöm

I den här boken finns alla ”bottenteknikerna” från Hermannas bok tolkade till modern ”sticksvenska”. Det finns 18 beskrivningar till nyskapade plagg i de gamla teknikerna.
Björklöv, diamantstickning, fågeltramp, gåsögon, kråkspark, stickade blad, snäckstickning och våffelstickning. Det finns även 8 diagram för tvåfärgade mönster. Boken avslutas med ett avsnitt där du får veta mer om ull och KRAV-kontrollerade lammgårdar och dessutom får en liten handledning i att växtfärga garn.
Författare: Ulla Persson och Kicki Trodin

Pris: 230 kr + porto. Beställ här!

Gotländsk sticksöm Plisséstickning
Gotländsk sticksöm Plisséstickning

Gotländsk sticksöm Plisséstickning

I textilsamlingarna hos Gotlands hemslöjdsförening hittar man en stickad underkjol, troligen från 1800-talet.Tekniken ger plisserade veck! Underkjolen har inspirerat till allt från burkar o väskor till barntröja, sjalar och koftor i olika material. Här får du 15 beskrivningar att inspireras av. Dessutom finns beskrivet hur man gör handsydda knappar och stickar en rundstickad snodd/I-cord.
Författare: Ulla Persson och Kicki Trodin.

Pris: 190 kr + porto. Beställ här!

Gotländsk sticksöm Sockor
Gotländsk sticksöm Sockor

Gotländsk sticksöm Sockor, halvsockor och benvärmare

Här är en liten nyutkommen stickbok som handlar om att värma fötter och ben. Idéerna till beskrivningarna har vi fått från Gotlands hemslöjds textila samling. Är du nyfiken på beskrivningar på olika hälar så hittar du flera alternativ i den här boken. Halvsockorna med hälla under foten är perfekta till dagens boots som knappast rymmer en ”stickad fot” men där man kan behöva lite värme på benet och en vacker stickad krage som sticker upp.
Författare: Kicki Trodin

Pris: 140 kr + porto. Beställ här!

Gotländska stickmönster
Gotländska stickmönster

Gotländska stickmönster

Hermanna Stengård dokumenterade över 40 olika tvåfärgade mönster som hon samlade från gårdarna runt om på Gotland i början av 1900-talet. Här kommer en ny omarbetad utgåva av den fina boken om vantar med gotländska motiv som först kom ut 1981. Boken presenterades på Gotland i lördags, 4 okt, och idag, fredag, kom just leveransen. Boken är jättefin! Ska snart lägga in en bild på den nya, det är den gamla som ligger här nu. Det är bara att beställa!
Författare: Inger och Ingrid Gottfridsson

Pris: 190 kr + frakt. Beställ här!

Smygmaskvirkning
Smygmaskvirkning

Smygmaskvirkning

Den här upplagan är slut men det kommer snart en ny uppdaterad version som läggs ut här snart.

Det här är en mycket gammal teknik som Kerstin Jönsson har skrivit en utmärkt bok om. Den innehåller bra beskrivningar i hur man håller nålen och hur man virkar, det är en speciell teknik. På Gotland kallas tekniken att pinna. Här finns beskrivningar på mössor, vantar, sockor, väskor mm.
Författare: Kerstin Jönsson

Beställ här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*