Två nya västar och Kambo tröjan!

Väst Vivianne

Senaste veckorna har jag slutfört tre olika stickningar! Västen som fått namnet Vivianne finns i två varianter som är helt nya. En har fått resårstickning nedtill och slits i sidan med ett längre bakstycke. Den andra är bara rätstickad förutom halskragen som är i resår. Färgen här kallar jag Sommarhallon. Den gröna färgen heter Rams. Västen blev verkligen härlig att dra på sig och den värmer gott.

Jag fick prova på västen när bergvärmepumpen inte fungerade under några dagar och temperaturen skönk till 14 grader. Det tog tre servicebesök innan det hade rättat till sig. Det är ständigt pyssel med att vara husägare. I går och idag har jag skottat i timmar för att få bort av det som snöade härom natten. Förbereder för att klara snöovädret som ska vara på ingång i natt och i morgon.

Stickningen av Kambotröjan har blivit liggande ett tag. Det var bara en liten bit kvar att sticka. Det är min kompis på Gotland, Ulla Persson, som har gjort beskrivningen till det nya garnet Kambo Eko som lanserades för något år sedan. Den här tröjan ska jag ha i min butik. Gun-Maj Romar på gården Kambo i Björklinge norr om Uppsala är den som låter göra garnet på Gotlands Spinneri. Jag färgar till henne och har också själv det här garnet i butiken. Ulla har komponerat de här vackra bårderna och stickar dem med aviga maskor. Det blir en spännande struktur och är också ett nytt sätt att göra vackra mönster. Naturligtvis är både stjärnan och bårderna inspirerade från Hermanna Stengårds sparade stickningar.

  • Share on Tumblr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*