Workshops o aktiviteter våren 2013

Stickcafé 28 maj kl 17-20.

Drop in!

Ta med din egen stickning eller annat handarbete. Det finns kaffe, te och smörgås att köpa. Vi delar med oss av erfarenheter och byter tankar och idéer! Butiken är öppen hela kvällen! Välkommen!

Torsdag 6 juni, Nationaldagen.

Görvelns slott, hantverkstorg.

Hembygdsföreningen ordnar trevliga aktiviteter, vi deltar på hantverkstorget med garnbord och lite prova på!!!

Brodera på stickat.

Tisdag 11 juni kl 18-21.

Brodera maska för maska eller brodera fritt – båda teknikerna är roliga att jobba med. Sticka dina egna provlappar eller köp av mig. Ta med ditt eget färgade garn eller garn i samma material som provlapparna för att brodera med. Har du ett eget mönster som du vill prova att brodera så ta med det. Du får botanisera i flera roliga böcker, både riktigt gamla och nya, och från olika länder, för att hitta det just de mönster du vill göra.

Anmälan via mail info@huskroken.se eller mobil 070 577 80 91. Kostnad: 150 kr. Kaffe, te, smörgås och kaka ingår.

WWKPDAY – World Wide Knit in Public Day.

Lördag 15 juni på dagen.

WWKPDAY är det största stickeventet i världen. I år har det utökats till en hel vecka för att deltagare från hela världen ska kunna vara med, den 8-16 juni. Eva på Stäkets Hantverk, Margret och jag planer för lite kul  ”Stickstrul” den dagen, kommer du med? Boka dagen! Vi återkommer med mer information!


Söndag 4 augusti hos Växplats Nybyn utanför Norrtälje.

Garn och kläder i ekologiskt odlad bomull.

Kl. 10-13 Anna Blomström Lilja från MiljöKlon, www.miljoklon.se, svarar på frågor och hjälper dig hitta rätt bland butikens ekokläder.
Kl. 13 Med landsvägsbuss genom Peru. 
Följ med på en bildresa där vi får lära känna Peru, dess invånare och dess textilier. Möt lokalbefolkningen i Anderna, Viktor som odlar den ekologiska bomullen till Huskrokens fina ekogarn och inte minst de stickande männen på ön Taquille. Kicki Trodin från Atelje Huskroken, www.huskroken.se, är vår textila reseledare. Förutom bilder visas en liten textilutställning.
Fri entré.
Kl. 14.15 Workshop – prova på att sticka som männen på ön Taquille! 
Kicki Trodin, Atelje Huskroken lär ut den lite annorlunda sticktekniken. Möjlighet att köpa ekogarn från Peru som handfärgas av Kicki med Bra Miljövalmärkning.
Fri entré. www.vaxplatsnybyn.com

  • Share on Tumblr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*