Livet är fokuserat på taxvalp……

Oj så fort tiden går – det är en månad sedan vi bestämde oss för att utöka familjen med en liten taxvalp. Söndag 10 april hämtade vi henne och nu har tre veckor gått. Livet snurrar kring henne!!!! Det är underbart, mer än jag kunde föreställa mig, och också aktivt och full rulle!! Ni som vill se lite mer av henne kan titta på min FB sida, Kicki Trodin

Stickning saknar jag just nu….

Tror jag har stickat ca 8 varv på sonens 50-års tröja…. senaste tre veckorna. Hade stickcafé måndag Annandag påsk och det var nog då de där 8 varven blev stickade. Nåväl, pratat stickning har jag gjort en hel del. Det roligaste är samtalen med Gunilla Sjömar Parnell om bohusstickningen. Gunilla blir med nu på torsdag 5 maj på mitt digitala stickcafé och visar bilder och berättar om sitt engagemang kring bohusstickningen. Det ska bli jättekul och hoppas att det blir många som kommer med.

Idag har jag skickat nyhetsbrev om aktiviteter i maj o juni och så presenterar jag beskrivning och garn för två linnen i bomullsgarn, Gotik och Olivia. Att sticka linnen o jumprar i mitt sköna ekologiska bomullsgarn ångrar man inte. Härligt att sticka med det garnet och plagget är jättebehagligt att bära och håller för flera år framåt. Det är en beskrivning som är gjord för flera år sedan men fortfarande fungerar tycker jag. Blir sugen ………….

Trädgård….Odling

Under månaden som gått har vår Mangnolia slagit ut. Det är för tredje året i rad som trädet finns vid Pool-kanten. Trädet blommar så vackert på bar kvist. Lite blommor tittar upp här och där i rabatterna men det behövs nog fler höstplanterade lökar. Det är alltid sent på vår tomt, den är kall!! Jag får nog tåla mig lite till för att se var jag vill komplettera med vårväxter från lök.

Raja, som vår taxvalp heter, rumsterar om i planteringarna. Jag har fortfarande inte hunnit ta bort allt visset och alla löv, men hon tycker ju att det är helkul att hoppa runt i högarna. Jag tar nog lite hjälp veckorna framöver för att hinna i fatt. Först på listan står att sätta hönsnät kring trädgården så Raja kan vara lös och busa runt.

Tänkte testa att plantera ut några pelargoner i en kruka under tak på främre terassen. Får väl ha koll på vädret och täcka om det blir kallgrader. Jag har flera pelargoner som jag brukar ha på bakre terassgolvet, men med hunden farande omkring kan jag nog inte ha blommor på golvet……

Band och snoddar…

Förra helgen hade jag härligt besök av vännen Britten Dahné från Gotland. Så härligt att umgås och ha några timmar för oss själva. Britten höll i 3xull på Huset på Höjden lördag den 23 april. Vi hade 26 deltagare. Gjorde Komihimo band, Färöband, Vänskapsband mm Britten visade bilder och berättade om sin resa bland band i olika kulturer och i olika tidsepoker. Jag var assistent till Britten. Vi har haft många roliga kurser tillsammans under åren då jag bodde på Gotland. Raja fick ett band till koppel av Britten som hon vävt med brickor. Det är jättekul att väva med brickor. Jag har bla haft kurser i Chile i att väva band med brickor eller bandgrind. Det är nog 5 år sedan jag var där och hade flera kurser. Kanske något vi skulle prova här på Ateljé Huskroken? Är det någon som är sugen får ni gärna höra av er.

Spinning…

Den nya lilla elspinnrocken har anlänt, en EEW6 från Maurice, dreamingrobots. Det är Eva på Stäkets Hantverk&Design som guidar oss andra i nyheter och nya leksaker att prova på. Är ni nyfikna så här är adressen för nyhetsbrev därifrån maurice@dreamingrobots.com via amazonses.com
Jag har ännu inte hunnit prova den men ser fram mot några sena kvälls- eller nattimmar att få gå loss! Jag har ju mitt drömprojekt jag håller på med, att spinna garn av Guteull för att väva en matta. Ett drömprojekt som följt mig i många år och som jag bit för bit kommer närmare. Den här lilla elspinnern ska kunna spinna lite grövre garn så det är det jag ska fokusera på. Jag har nog ca 1 kg spunnet nu men det behövs mycket mer. Ska också göra en provväv med garnet.

Det är jättekul att träffas och spinna tillsammans och under april har vi också hunnit med en sådan träff en lördag uppe på Huset på Höjden. Det är så skönt att pandemin är över och att man kan träffas igen fysiskt. Få se om vi kan ordna någon till träff i början av sommaren eller under sommaren.

  • Share on Tumblr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*