Nytt år, dags att göra ”bokslut” på mina UFOn!??

Mina UFOn dec 2018

Torsdag 17 januari
UFOn – vad är det??

Vi är några stycken bland mina textil-vänner som alltid har UFOn liggande! Det vi kallar ”Un Finished Objects”! När ni ser bilden här så förstår ni att det är ”några stycken” som finns hos mig. Jag har mer ”idéer och lustar” än vad tiden oftast räcker till för. Och också svårt att låta bli att prova nya saker. Sista veckan i december tog jag den här bilden och började räkna igenom projekten – men blev faktiskt lite trött!! Jag kom upp i 48 st (är inte säker på att jag hittade alla) och ca 20 av dem är mer än ett år gamla. De ska få på sig det här året också att bli färdiga. Om de är kvar vid nästa nyår får de nog hamna i ”återbrukslådan”.

Desto mer glädjande när jag upptäckte att 28 projekt hade slutförts + flera nya som startats och även slutförts under 2018! Jippi!

Det var Maria Gustavsson som inspirerade mig till att skriva upp projekten och det har faktiskt hjälpt mig att driva på att få dem färdiga. Tack Maria för idén.

Jag är glad åt de vita fingervantarna som blev färdiga i början av året stickade i det vitgrå Eko Strand! Men tyvärr är garnet slut hos mig! Jag har en härva ligger kvar och så finns det lite i några Garnpaket…. Men vantarna blir fina i de färgade garnerna också!

Färgprover!

 

 

 

 

 

 

SONY DSC

 

En riktigt kul grej som vi har gjort under hösten är Ullmarknaden ”Kull med ull” som hölls för 4:e året i rad! Charlotte o jag organiserar den och vi har länge talat om att få i gång en grupp för att spinna garn. Nu är den igång! Vi träffades första gången i slutet av november och nu blir nästa träff lördag 2 februari. Drop in mellan 11-15. Än så länge är Charlotte med oss men så småningom ska vi klara oss själva. Här har Eva Andersson på Stäkets Hantverk & Design lovat att hålla gruppen igång tillsammans med mig. Vi ska diskutera vilken dag som passar bäst. Så hör av dig till mig eller Eva om du är intresserad. kicki@huskroken.se
eva@staketshantverk.com

Själv håller jag på att karda o spinna långa lockar från en Gotlandsbagge. Få se hur länge jag får hålla på för att jag ska bli nöjd med kvaliteten. Jag vill få till riktigt tunna trådar som jag sedan ska tvinna till ett garn att sticka sockor av. Sedan ska de provgås för att testa slit-tåligheten. Jag vill ha fram ett bra garn till sockor som består av ull från svenska får! Tar gärna mot tips och erfarenheter!

Har just stickat ett par sockor med spetsmönstret Diamant från min bok om Sockor. Jag har stickat dem i ett ullgarn från Kambo med blandning av Leicster och finull. De ska också provgås för att testa slitage.

Idag har jag tvingats ställa in nästa ”Stick- och hantverkscafé” den 24 januari. Vi har en vattenläcka i golvet/taket mellan sovrum o butik. Nu är hantverkarna i gång med reparationerna men det blir inte färdigt veckan som kommer! Det är tråkigt men alla är välkomna i februari istället.

Åter till det där med många projekt! Hermanna Stengård menade att man ska ha flera stickningar på gång så att man alltid har något som passar för olika tillfällen! Idag har jag stickat på en socka med spetsmönster medans jag lyssnade på en föreläsning. Det gör att det som sägs fastnar bättre i mitt huvud! Och spetsen kan jag i huvudet nu.

Må väl till nästa gång och njut av dina stickningar!
Kicki

 

 

 

  • Share on Tumblr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*