Aktiviteter

 

Stickcafé
Ateljé Huskroken har tagit paus med stickcaféer
hösten 2020.
 

Spinnträff på distans via
FB evenemang 3/11 2020
Planerat för fysisk träff i Folkets Hus
lördag 5 december 2020

Folkets Hus ligger på torget som man kommer till direkt från pendeltåget. Där har vi haft spinnträffar sedan hösten 2018. Vi längtar efter att kunna ses igen med spinnrockar o sländor. I väntan på det har vi haft

Digitala Spinntäffar som FB evenemang

Spinnträffarna är en ytterligare mötesplats (nordväst om Stockholm) för ”ullfolk”! Det är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm, Folkets Hus Kallhäll, Ateljé Huskroken. och Stäkets Hantverk & Design. Vårt mål är att ordna spinnträffar regelbundet under året. Hit ska du kunna komma för att både umgås och få en stund i lugn och ro att ägna dig åt att spinna garn och att prata om garn o spinning med likasinnade.

”Kul med ull” i Kallhälls Folkets Hus för sjätte året, lördag den 14 november blev
Inställt – hoppas vi kan ha det hösten 2021!

Vi hoppas att kunna återkomma till hösten 2021 med barnaktiviteter, föreläsningar, kurser o workshops och en massa utställare med produkter kopplade till den fantastiska fibern Ull

”Stickbio” – ett nytt evenemang som startade hösten 2019 – hösten 2020 har vi haft 2 föreställningar och planerar för två till i nov o dec.

Under 2019 drog Folkets Hus och Ateljé Huskroken igång en ny aktivitet, ”Stickbio”, ett arrangemang som provats på flera platser runt om i Sverige. Idén är att Folkets Hus visar aktuella filmer som vanligt men att här släcks det inte ner totalt i salongen utan det går bra att ha med sin stickning/virkning och låta ”pinnarna gå” under hela filmen! Slöjd Stockholm och Stäkets Hantverk & Design är nu medarrangörer.
Corona pandemin har gjort att vi under våren 2020 tog paus. I september och oktober har vi haft filmvisning – men vi vet ännu inte om vi kan ha filmvisningen som är planerad till 28 november och i december.