Aktiviteter

Stickcafé på distans torsdag
28/5 2019 kl 16.30-19.30,
FB
evenemang
hos Ateljé Huskroken
kl 19.30-20.10 Zoom-stickcafé

Spinnträff på distans via
FB evenemang

Folkets Hus ligger på torget som man kommer till direkt från pendeltåget. Där har vi haft spinnträffar sedan hösten 2018. Vi längtar efter att kunna ses igen med spinnrockar o sländor. I väntan på det har vi haft
Digitala Spinntäffar som FB evenemang.
Vi pratar om att ordna en spinnträff i juni och återkommer om det.

Spinnträffarna är en ytterligare mötesplats (nordväst om Stockholm) för ”ullfolk”! Det är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm, Folkets Hus Kallhäll, Ateljé Huskroken. och Stäkets Hantverk & Design. Vårt mål är att ordna spinnträffar regelbundet under året. Hit ska du kunna komma för att både umgås och få en stund i lugn och ro att ägna dig åt att spinna garn och att prata om garn o spinning med likasinnade.

”Kul med ull” i Kallhälls Folkets Hus för sjätte året, lördag den 14 november! Boka dagen!

Planering pågår och vi tror på att evenemanget ska få gå av stapeln som planerat. Liksom tidigare år blir det barnaktiviteter, föreläsningar, kurser o workshops och en massa utställare med produkter kopplade till den fant.astiska fibern Ull

”Stickbio” – ett nytt evenemang som startade hösten 2019 – just nu paus!

I

Under 2019 drog Folkets Hus och Ateljé Huskroken igång en ny aktivitet, ”Stickbio”, ett arrangemang som provats på flera platser runt om i Sverige. Idén är att Folkets Hus visar aktuella filmer som vanligt men att här släcks det inte ner totalt i salongen utan det går bra att ha med sin stickning/virkning och låta ”pinnarna gå” under hela filmen! Slöjd Stockholm och Stäkets Hantverk & Design är nu medarrangörer.
Corona pandemin har gjort att vi tvingats ta paus – men vi hoppas att det snart ska bli möjligt att träffas igen på bio med stickningen!