Aktiviteter

Järfällas Konstrunda 21-22 september kl 11-16

Det är 15 verksamma konstnärer o konsthantverkare som har Öppna Ateljéer eller samlingsutställning kring bildkonst, skulptur, foto och konsthantverk. På Huskroken blir det också Öppen Ateljér och jag visar konsthantverk i olika textila tekniker.

Stickcafé torsdag 26/9, 24/10, 21/11, 12/12 2019 kl 16.30-20.

Varmt välkommen! Behöver du inspiration så är butiken öppen. Där kan du bläddra bland beskrivningar, bläddra i handarbetsböcker och få tips från andra deltagare. Du kan köpa ullgarn från Gotlandsfåret och Leicsterfåret, det finns bomulls- och lingarner. Alla ull- och bomullsgarner är ekologiskt färgade och märkta med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval. Om du vill besöka butiken andra tider behöver du boka tid via e-post kicki@huskroken.se, eller telefon, 070 577 80 91.

Spinnträff i Kallhälls Folkets Hus, vi fortsätter hösten 2019, 28/9, 2/11, 30/11

Folkets Hus ligger på torget som man kommer till direkt från pendeltåget. Det här är en uppföljning av ”Kul med ull” som har arrangerats fyra år i rad i Folkets Hus. (Den 12 oktober blir det 5:e gången.) Spinnträffarna är en ytterligare mötesplats (nordväst om Stockholm) för ”ullfolk”! Det är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm, Folkets Hus Kallhäll, Ateljé Huskroken. och Stäkets Hantverk & Design. Vårt mål är att ordna spinnträffar regelbundet under året. Hit ska du kunna komma för att både umgås och få en stund i lugn och ro att ägna dig åt att spinna garn. Ta med dig egna redskap och material. Det finns en del ull från olika fårraser till försäljning liksom kaffe, te och något tilltugg.

”Stickbio” – ett nytt evenemang som startar i höst!

Just nu planerar Folkets Hus och Ateljé Huskroken för att komma igång med ”Stickbio”, ett arrangemang som provats på flera platser runt om i Sverige. Idén är att Folkets Hus visar aktuella filmer som vanligt men att här släcks det inte ner totalt i salongen utan det går bra att ha med sin stickning/virkning och låta ”pinnarna gå” under hela filmen! Två datum är bestämda, torsdag 10/10 och 5/12. Till den första bion har vi beställt den nya filmen ”Hasse o Tage – en kärlekshistoria” som har premiär 6 september. Till decembers filmvisning finns det än så länge möjlighet att framföra önskemål.

 

”Kul med ull” i Kallhälls Folkets Hus för femte året, lördag den 12 oktober! Boka dagen!

På Kul med ull kommer det att vara flera olika demonstrationer, workshops, föreläsningar och försäljning och utställning.